SEUCH och andra framgångar!!! 

Grattis Ronny!! Chinook har idag fått sista utställningscertet av domare Fredrik Norgren och kan nu titulera sig SeUCH Busligans Chinook!! 

Grattis till Sandra och Airo till godkänt mentaltest! Emma har också gjort MT men saknade tyvärr fyra ynka poäng på första delen, totalpoängen i sig räckte gott och väl för godkänt! 

Fia och Sioux har tävlat agility med framgång! Sioux är numer en klass tre hund i såväl agility som hopp! Grattis!! 

Mari och Sisu har tävlat och fått första pris i lydnadsklass 1! Bra jobbat! Grattis!! Sisu har också blivit pappa till sju valpar! Mamma är Vickulas Tarana! 

Ellinor och Flamma har varit på utställning och blivit BIR! Grattis!! 

Tira och jag har tävlat spår och fått ett cert! 

Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentarer

Åtta veckor! 

I dag har de två första av valparna lämnat oss! Ixus har flyttat till Elina och Pentax (Aramis) har flyttat till Lena. I morgon åker Hasselblad (Hasse), sedan Linslus, Ricoh och sist Nikkor! Fire-Flex (Flexa) stannar kvar hos oss!

Valparna är med i en utlottning av Maria Brandels bok från valp till stjärna… Hoppas på vinst! http://mariabrandel.se/valpkullstavling/#comment-13476

Lite grattis också! 

Chinook har varit på utställning: excellent, cert och BIR blev resultatet! Grattis Ronny!! 

Sist ett litet lästips från Jessica om Inka och kelpie! http://www.gameonpuppy.se/humor-i-en-liten-kolabona-inka-min-australian-kelpie/

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

7 veckor! Å grattisar!!

Tiden går så fort!! Valparna är sju veckor gamla idag! Om en vecka flyttar de första!

Busligans Fire-Flex

Busligans Linslus

Busligans Hasselblad

Busligans Ixus

Busligans Nikkor

Busligans Pentax

Busligams Ricoh

 

å så lite Grattis till Börje och Emma Frost som gjort tre högre tävlingar i spår och blivit uppflyttade alla tre gångerna! Ni är verkligen klara för elitklassen!!

Ellinor och Java (B. Flamma) har blivit godkända vid anlagsprov viltspår! Grattis!

Även Jappie har tävlat i viltspår och fått ett första pris i öppen klass tillsammans med Ulle! Grattis!!! Grattis även till matte Gun!

Grattis till Sandra och Airo (B. Apache) som tävlat appellklass sök och blivit uppflyttade! Hurra!

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Emma elithund i spår! och Yaqui DKUCH!

Ett stort grattis till Börje och Emma som tävlat högre klass spår och blivit uppflyttade!! Hurra vad ni är fantastiska!!

Grattis också till Fia och Sioux till 4:e plats och pinne i agilityklass!! Bra jobbat!

Grattis Annette och Yaqui till en fin prestation i A-klass – där ingår spår, lydnad och sök! Yaqui är också snygg och har blivit Dansk Utställningschampion!! Härligt!

Valparna växer så det knakar!! På tisdag är de hela fem veckor gamla! Namnen är i princip klara och har skickats till SKK för godkännande! Temat är Kamera!

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Valpar!

I går föddes dom! Fem hanar och två tikar! Mamma är Busligans Inka, pappa Bestseller Kunnon Kemut! Inka är en duktig mamma och verkar ha dundergrädde i mjölken! 

Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Inka dräktig

Idag besökte jag Inka och hennes familj för att med egna ögon försöka avgöra om Inka är dräktig eller ej… JA det råder ingen tvekan om det! Hon är dräktig! Spännande! Fyra veckor kvar sedan får vi se vad som döljer sig där inne…

(null)

(null)

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Busligans kennelläger 2015

Vi ses 29/7 t om 2/8 – plats Jägartorpet, Storfors. Vi tränar spår, sök, uppletande, lydnad osv – och umgås och har det trevligt!! Ska bli så skoj!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Keiko och Inka

Det är tomt i huset med bara två hundar… Vi har ju haft 3-4 bruna kelpiesar här sedan jul. Inka, Inya och Keiko. Fantastiska, fina och okomplicerade hundar. De är alla välkomna tillbaka när som helst!

Keiko åkte hem i fredags efter att ha kurtiserat med Inka i nästan en vecka! Flera parningar fick de till så nu hoppas vi på ett gäng valpar om ca 9 veckor! Tack Sari och Toni för att ni kom och gjorde detta möjligt! Kitos!

I dag har vi haft Jänt-träff här hemma med Cailin, Donna, Inya och Java (Flamma). Jätteskoj att träffa de fina jäntorna och deras duktiga ägare! Kul att ni kom! Tack!

!

IMG_5748.JPG

IMG_5793.JPG

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

God Jul!

God fortsättning på julen!!! Äntligen lite tid att sitta ner, ta det lugnt, svara på mail och uppdatera bloggen!

I dag har vi fått finbesök! Inka är här, hon är en kopia av sin mor till sättet och så lik sin far i uttrycket! Inka har alldeles nyss börjat löpa så strax efter nyår är tanken att para henne med finske hanen ”Keiko” Bestseller Kunnon Kemut! Håll tummarna! Så tacksam över att Sari har möjlighet att komma hit!!! Guld värt! Tanken är att jag själv ska behålla en valp i denna kull, min nya tävlingskompis! Så skoj! Hoppas, hoppas…

Som vanligt har det hänt en del sedan förra uppdateringen av bloggen. Riktigt sorgligt och jobbigt är att Vera har fått somna in. Lider med Anna Karin som tvingades ta detta hemska beslut. Vila i frid Vera❤️❤️

Roliga trevliga saker har också hänt: Fia och Sioux har tävlat och erhållit två första pris i lydnadsklass 1! Hurra och grattis!

Camilla och Donna samt Ellinor och Java (Flamma) har båda debuterat i utställningsringen med riktigt fina kritiker samt BIR valp som resultat!! Grattis!!!

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Hemsidan uppdaterad

Dålig på att blogga och dålig på att hålla hemsidan uppdaterad… men nu har jag i alla fall gjort lite fix och trix här på nätet!

Lite aktuella bilder på Jäntorna skulle vara trevligt… 😉

Lite grattis måste vi ha också… det går till Småland!

GRATTIS till Ronny och Chinook som varit på utställning och fått excellent, Cert, Cacib och Bim! Skoj!
Fin kritik också:
Almost 3 years  good size and proportion Exc. Head Long and strong neck. Correct Topline Well sprung ribs. Very good angulation in front and behind Well balanced movement
Exc. Temprament

Samt GRATTIS till Jan och Gino som fått certpoäng i elitklass sök!! Bra jobbat!!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar