Mat

Hundmat är något som alltid intresserar och berör människor… å jag märker själv att jag blir mer och mer noga med vad jag stoppar i mig själv, mina barn och mina hundar! Jag är långt i från någon extrem och jag slarvar verkligen en hel del – men köper ekologiskt och kravmärkt när jag kan, vill gärna ha lokalproducerat om möjligt, så lite socker som går osv. Naturligt ska det vara för kropp och miljö! Skulle vilja vara ännu mer noggrann med vad jag stoppar i mig…

När det gäller hundmat så vill jag vill gärna, av flera anledningar, ha ett svensk tillverkat foder och tidigare har jag gett mina hundar och även valpkullar Robur – å det har fungerat mycket bra tycker jag. Men visst börjar jag vackla lite då Robur innehåller konstgjorda konserveringsmedel. Svårt… Å BARF är inte ett alternativ för mig – så duktig är jag inte än… jag är nog för bekväm för det…

Mina vuxna hundar äter sedan ett år?!? Standardt och Nordic Hundfoder – å någon gång i veckan får tjejerna också Vom og Hundemat med lax. Sedan lite fil eller yoghurt då och då, samt ett löskokt ägg/ vecka å så laxolja. Det var egentligen laxoljan som var uppkomsten till detta inlägg… har alltid köpt Salmopet men när jag nyss gjorde en jämförelse på foderbilen.se upptäckte jag att Oliver´s Omega 3 Boost är bra mycket billigare – någon som har erfarenhet av den? Eller Standardt Neutral Fiskolja som även den är billigare…

Eller kanske en storflaska på 2,5 liter från Kronch…

Nu snart ska vovvarna få sin kvällsmat; Standardt Normal och lite kycklingfärs.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Mat

 1. Emma skriver:

  Det här med hundfoder är verkligen en djungel! Att det ska vara svenskt har jag hållt fast vid i många år men sen är ju priset en otroligt viktig faktor när man är fattig student.. inte lätt det där! Ang laxoljan har jag också alltid kört Salmopet, så där har jag ingen aning. Men det borde väl inte vara nån större skillnad? Eller vad vet jag 😀

  • Christina skriver:

   Priset var också en anledning till att jag bytte från Robur… säckarna var 20 kr dyrare varje gång jag handlade, nästan! Men Standardt är billigare och jag tror att foderbilen.se är billigare. Om du vill kan vi beställa samtidigt så blir det ingen fraktkostnad!

 2. Shanie & Storm skriver:

  Ja det här med mat är inte lätt, några riktigt bra norskproducerade hittar jag inte och svenska märken får jag inte heller tag på här i Ålesund så vi håller oss till Proplan.

  När det gäller oljor så skippade jag laxoljan för flera år sedan , det luktade ur både munn och päls på hundarna , och då särskilt från Bastian.
  Lite kontroversiellt kanske men jag kör med polarolja, gillar inte helt var den kommer i från men måste bara medge att den är oslagbar, och dessutom luktfri !

 3. Susanne & Lia skriver:

  Efter studier av innehållsförteckningar och smaktester har hundarna och jag nu enats om Standardt Hjort + Vom og Hundemat (lax eller kyckling) + Standardt fiskolja ibland. Det är svårt att bedöma oljans effekt eftersom Lia fäller för fullt. Det finns mer päls på golvet än på hunden..!

 4. Harriet skriver:

  Jag kör Standardt! Har kört Hjorten innan men ska gå över till mild nu när Kiara är pensionär. Jag kör vetegroddsolja för pälsen men inget annat.
  Jag har kollat lite på Orijen men det är dyrt som guld.

 5. Fia skriver:

  Samma foder som jag kör! NORDIC & Standardt Mild + extra protein i form av kyckling. Samt även VOMOGHUNDEMAT – valpfodret, som innehåller ”allt”. Har också använt Salmopet, men har nu Kronch laxolja från NORDIC.
  Birka äter delvis också Specific Joint Support. Samt valpar ROBUR.

  Carrier är mycket likt ROBUR, men billigare! Jag ska kolla!

  • Christina skriver:

   Vad ger du valparna denna gång? Jag tror jag vill köra mer färskfoder för nästa kull… Och tiken? minns att Geishas tre gudomliga blev lösa i magen när mamma fick Nordic?!?
   Jag har för mig att Carrier är rätt likt Robur innehållsmässigt… men kolla du! Då vet vi!

 6. Sandra Sätherberg skriver:

  jag har haft väldigt många olika tillverkare på min hund. carrier, standardt, pro plan och andra som jag inte ens kommer ihåg namnet på. hade standardt hjort men bytte för ett år sen ca för att jag inte tyckte att han fick så mkt jämnare mage ( han har stundtals en väldigt knorrig och låtande magen och något lös i magen ibland men de märks inte mer än så) bytte då till pro plan sensitive.. väldigt mkt dyrare mat men dock äter han mindre så det kompenserar upp /år iaf… magen är fortfarande inte helt bra men pro plan har gett de bästa resultatet utav alla foder jag provat så nu får de bli kvar 🙂

  har ingen erfarenhet av oljor eller liknande… men skulle inte tro att de är så stor skillnad på den dyrare och den billigare du pratade om.. standardt vet jag har erkänt bra saker

 7. Fia skriver:

  Det blir Carrier Junior till valparna – väldigt likt ROBUR i innehåll!!! Samt NORDIC Special+. Orka äter Standardt Extra & NORDIC Special + under digivningen ( och dräktigheten ). Å så kycklingfärs till alla också ibland då. Å laxolja. Å askorbinsyra till alla. 1/2 kryddmått om dagen.

  • Christina skriver:

   Aha Carrier Junior… tror Mingla äter det..
   Jag har även kikat på Brit Care till valparna – verkar vara en naturligt foder utan en massa tillsatser – enda ”men-et” jag hittat hittills är att det inte är svensktillverkat. 😉 Vet att Titti och Roger är väldigt nöjda med detta foder…

 8. Kristina skriver:

  Kör ju också Standart mixat med lite färskfoder ibland. Använder Standarts laxolja till Tuva och när jag kollade låg den helt ok i pris jämfört med de andra.

 9. Maria skriver:

  Problemet i mitt hushåll är att hitta något som whipparna behagar äta. Innan Baccus flytta in stod Pro Plan Performance på matsedlen men nu äter alla tre Robur.

  Men nu har ju Titti satt griller i huvudet på en så vi får se vad som händer 😉

 10. Jenny,Honey skriver:

  Grattis till 1-åringarna!!

 11. Ingrid skriver:

  Hej!
  Jag ser ingenstans att ni nämner Dr Baddakys Omega-3. Den är super tycker jag, men då har jag 2 allergiska frallor och inga Kelpies. Renheten är hög och har aldrig upplevt att det luktar om hundarna. Men huden är super och pälsen är blank o fin med den. Köper den billigast på Solstadens Smådjursklinik, men den finns på Djurmagasinet också.
  Har testat Nordic på frallorna och de gillar det sådär. Tycker att det är lite för krångligt med beställning och hämtning som det var för nåt år sedan. När det börjar säljas i butik (Zoobutik) och logistiken blir enklare kan tänka mig att använda det som komplement till Royal’s Bulldogfoder som funkar här 🙂

  • Christina skriver:

   Jag har testat Dr Baddakys olja! Tycker den funkade bra – men nu provar jag Oliver´s – som är bra mycket billigare än både Dr Baddakys och Salmopet som jag använt tidigare! Ska bli spännande att se om jag märker någon skillnad på hundarna – lukt, päls osv.
   Nordic finns nu att köpa på Hunddagiset på Färjestad efter vad jag har hört! Även Vom og hundemat finns i zoo affärer – köpte på Pets i Skåre.

 12. Christina skriver:

  Hittade info om Kronch laxolja som tydligen innehåller propylgallat 🙁
  http://hundapoteket.wordpress.com/2009/04/28/propylgallat-och-propylenglykol/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *