Hemma

Efter si så där 140 mil i bil är vi äntligen hemma igen Tira och jag!! Vi åkte till Köge i Danmark i onsdags och tyvärr visade det sig fortfarande vara för tidigt för insemination :(… trist! Men det gick som tur var att ordna med ytterligare en semesterdag och en go kollega som tog över mina åtaganden på jobbet – dessutom fanns det ledigt hotellrum!!!

Första insemination blev på torsdag istället, dygn 18 i löpet! 1,5 ml med pigga fina Nitro-spermier blev efter lite bök placerade i Tiras livmoder. Insemination två gick snabbare och den gjorde vi i fredags förmiddag med 2 ml spermier, även då av bra kvalitet. Tira var så duktig och charmade veterinären Birgitta som ville behålla henne. 😉

När vi på fredagen återigen tittade på de spermier som legat på mikroskopglaset sedan dagen innan så simmade fortfarande ca 30 % runt! Det är bra! Så nu är det bara att hoppas och hoppas och hoppas och hoppas och hoppas och hoppas och hoppas….

Ett tag kände jag mig lite pessimistisk, (det var väl när jag kände mig lite ensam och hade långtråkigt under torsdagen),  har ju tidigare åkt med löptikar till fina städer vid havet… det var trevliga resor till gamla städer och mycket promenerande… men några valpar resulterade tyvärr inte de parningsresorna i. Dags att bryta den trenden nu… tredje gången gillt eller!?!

Tira och jag har promenerat och promenerat i blåsten på stranden vid havet och längs Köges pittoreska kullerstensgator och tittat på vackra hus från medeltiden – har gått så mycket så jag har t om fått blåsor på ena hälen… så går det när man rotar fram ett par gamla gympadojjor precis innan man ska åka… Dessutom har jag nu träningsvärk i vaderna – måste vara efter all bilkörning.

På vägen hem så hann jag med ett snabbt stopp på Ullared – var bara tvungen att kolla upp stället när jag var i krokarna och därefter ett ännu snabbare stopp hos kusinen på Hisingen. Åkte ”förbi” många vänner och valpköpare på min väg ner genom landet men tyvärr gavs inte tid och möjlighet att hälsa på… en annan gång kanske!

Men nu är vi hemma igen och allt är som vanligt – eller egentligen inte… i natt har Tira nämligen för första gången!!!! valt att inte sova i vår säng :O  – mycket märkligt och rätt skönt faktiskt! 😉

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hemma

 1. Heléne o Dina skriver:

  Åh så spännande! Håller tummarna för små Tiravalpar=)

 2. Hilde & gutta skriver:

  Sååå spennende;);) Masse lykke til;)

 3. Helén D & B skriver:

  Dags att börja klämma tummarna på allvar nu då! Hoppas verkligen att det blir små valpar 🙂

 4. Harriet skriver:

  Fler tecken på att hon är dräktig? 😉 Hon är en mycket mysig och trevlig hund. 🙂
  Ni är trevliga ni med även att ni inte satt i knät. Ha ha ha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *