Spår

I dag har vi spårat tillsammans med Hanna och Aska samt Gun, Jappie och Pajas! En härlig dag förutom att jag såg TVÅ huggormar… inte tycka om!

Zatyg fixade sitt spår galant, hon for runt lite i ena vinkeln som låg bara någon meter från vägen där Gun och Hanna nyss passerat men i övrigt skötte hon sig jättebra! Likaså gjorde Tira-tösen!

Gun hade lagt ett spår till Tira och i enlighet med mina önskemål så hade hon lagt ett upptag i spåret a la Nyholm. När Tira hade hittat sin apport och vi klev av spåret för att göra ett upptag så skuttade det i väg en hare – precis längs den tänkta påsläppslinjen, haren hade legat och tryckt under en gran några meter innan spåret och skuttade sedan iväg bort över spåret. Oooops vad göra nu… jag testade; släppte på hunden och Tira for iväg ut – in under granen och kollade men då sa matte att vi ska spåra och inte kolla efter harar, varpå Tira drog i väg snett bakåt och trots att hon i princip mötte spåret så vände hon och tog framspår! Hon spårade sedan över harens spår utan att göra någon notis om det! Krånglig förklaring från min sida men summa summarum är att hon var en mycket duktig hund å matte var stolt både över hunden och sig själv! Jag vågade testa och fegade inte ur!

Gouyen fick också spåra – hon var mycket annorlunda idag… nästan som lite trött. Kanske är hon påverkad av inflammationen och svullnaden eller kanske har hon mer ont i bogarna än vad jag trott!? Hon jobbade i alla fall på och löste svårigheterna! Goa gamla gumman!

Tira då? Hon är tjock och stor men ändå inte liksom… hon är fortfarande väldig smidig och arbetsvillig. Dräktigheten ”hämmar” henne inget så här långt – det är ju en liten tid kvar innan valparna ska komma och det ska bli så spännande…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spår

 1. Harriet skriver:

  Det där upptaget får du allt lov att förklara lite närmare 😉
  Stackars lilla Gouyen! Jag fattade inte att ni blev attackerade så våldsamt, dumma boxrar som inte kan sköta sig. 🙁
  Hi, hi. Tira har ju varit sen med allt så det är klart att hon ”tjockar” på sig sent med. 😉

 2. Fia skriver:

  Stackars Gouyen 🙁 Jäkla hund som var på henne ”#¤&/%¤#%¤#
  Kanske kan Rimadyl under någon veckas tid hjälpa henne?!

  Väntar med spänning på Tiras ”mage” 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *