Snygg-Lia

Grattis till Susanne och Lia som i dag har varit på utställning och fått Excellent, CK, Cert och BIR!!! Snygg duktig tjej den där Lia!!!  Några av er hajar nog till nu… hoppas jag… unga Lia har ju ännu inte de arbetsmeriter som krävs för att få utställningscert- vilket Susanne också uppmärksammade men först efter bestämda påstötningar så tog arrangören tillbaka certet… märkligt!

I och med de nya utställningsregler som gäller fr o m 2011-01-10 så ändrades bl a klassen där certet delas ut; numera görs det i Bästa hanhunds- respektive Bästa tikklass, mot tidigare i Bruksklass.  Men fortfarande krävs det för australian kelpie att man har arbetsmeriter för att få tävla om utställningscertifikaten!

Enligt reglerna så är det utställarens ansvar att veta om hunden är berättigad att tävla om certifikat eller ej! Om man tar emot certet utan att man har rätt till det så dras det tillbaka när felet upptäcks!

Så Lia får vänta med att ta emot utställningscertifikat tills hon är godkänd i lägre klass eller kanske har Tjänstehundscertifikat… eller Godkänt vallhundsprov… eller BSL 2. Start i appellklass är på gång tror jag, eller hur Susanne! GRATTIS!

Jag har varit i fina Kloten på arbetshelg med Svenska kelpieklubbens (SVEKK) styrelse. Trevligt och framförallt fick vi en hel del gjort. En tanke och fundering som har snurrat i mitt huvud hela helgen är varför väljer man som kelpieägare att vara med i SVEKK, respektive varför inte!??! Varför väljer man som hundägare att vara med i en rasklubb? Ni som inte är med – vad skulle få er att ändra er? Ni som är med – vad vill ni se mer av? Vad vill ni ha ”ha ut” av ett medlemsskap i SVEKK eller er rasklubb?! Maila mig gärna! Eller skriv här i bloggen! Är så nyfiken -å visst vore det kul att ”förbättra” rasklubbarna/ SVEKK ytterligare… å kanske få än fler medlemmar!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Snygg-Lia

 1. Susanne & Lia skriver:

  Tack för att du bekräftade reglerna per telefon när ringsekreteraren och domaren inte trodde mig.. Enligt dem kunde jag få cert men inte championat utan bruksmeriter. Men det spelar ingen roll, domaren var väldigt sympatiskt och sa många vackra ord om Lia! Certet tar vi nästa år:)

 2. Jenny,Honey skriver:

  Grattis Susanne!

  • Ulla skriver:

   Vore roligt med träffar i lokalområdena med Kelpieklubben. Vi kunde träna bruks eller lydnad och lära känna varandra.
   Nyblivna medlemmen och stolta matten till Busligans Foxy Brown (Kola).

 3. Harriet skriver:

  Jag är med i rasklubben för att få medverka på olika aktiviteter som ordnas för min ras. Lära känna likasinnade på regelbundna träffar.
  Tyvärr verkar det vara stiltje i södra Sverige men det hoppas vi att det ändras. 🙂

 4. Petra o Takida skriver:

  Jag är med i klubben för att jag vill hänga med lite i Kelpiesvängen, önskar att jag hade tid att vara lite mer aktiv. Vore kul med mer aktiviteter på närmre håll, vallhundsprov, träningar, utställning, föreläsning, prova-på träningar osv.

 5. HelenaÅdiCHippen skriver:

  Grattis Susanne och Lia!!!
  Vet inte riktigt varför jag är med, men en sak som avgör är kostnaden. Det får inte kosta för mycket, då tror jag man kan prioritera bort det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *