Elithund!

I dag blev Tira uppflyttad till elitklass sök!!! Hurra!
Vi har haft en LÅNG tävlingsdag som började med avfärd kl 0800 i morse… först vid 13? tiden blev det sök för oss. Tira hittade figge ett på första skicket men kom inte åt sin fastrulle!?? Vet inte vad som hände… men jag lägger inte så stor vikt vid det! Hon jobbade kanon i söket och markerade även den nedgrävda figgen utan problem (något vi aldrig tränat på… *skäms*) Betyget blev 8-8 eftersom hon inte kom till markering på första figgen utan ”besökte” den två gånger. Hon jobbade kanon och jag är sååå nöjd!
Uppletande – hundskrället bytte föremål :O… hua… i övrig jättefint och jag är glad över att vi i elitklass bara har 4 föremål utlagda! Betyg 8-8,5.
Runt 18 tiden var det dags för lydnad… snacka om lång tävlingsdag… funderade på om hunden skulle vara lite trött… MEN det var snarare tvärsom… hua!
Kändes som om jag entrade planen med en yster häst som skulle skena eller sparka bakut när som helst…
Vi fick mängder med dubbel 9:or; fritt följ, inkallning, skall, tung apporten… dubbel tia på hoppet… framåtsändandet då? Ja hon passerade gruppen utan problem och det får jag vara nöjd med men sedan saktade hon inte ned förrän jag vrålade ”SAKTA” och hon gick LÅNGT… strålande inkallning och betyg 5-6… var inte värt mer… Krypet då… överladdad hund tyckte saker och ting tog för lång tid och satte sig upp i halterna innan mitt kommando… x antal ggr..

Jag är jättenöjd och så kul att vi hade marginalerna på vår sida denna gång – nu är Tira en elit hund i sök! Skoj! Tack alla träningskompisar – utan er hjälp hade vi aldrig kommit hit!!

Å så en annan sak, det kissas och markeras än här och än där – mest hela tiden. Tror Tiras löp är  i antågande och att vi kommer besöka Vippen inom den närmsta tiden!!! Du som är intresserad av en arbetshund – hör av dig!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Elithund!

 1. Malin å Geisha skriver:

  Ni är bäst:)
  Stort grattis:)

 2. Maria skriver:

  Stort GRATTIS !!!

 3. Roger skriver:

  Härligt!
  Grattis till en väl genomförd tävling!

  Då ska certen börja ramla in nästa höst då?

 4. Susanne & Lia skriver:

  GRATTIS!!

  Vilka fina bilder på fina hjältinnor i förra inlägget!

 5. Ulli&Muffin skriver:

  Haha, ja super! En sån duktig tös, åja du har väl ett finger med i spelet 😉 Så härligt med en sådan sprudlande energi så sent på en lång tävlingsdag!! Säger mkt om lilla vovva.

 6. Fia skriver:

  Grattis igen!

 7. HelenaÅdiCHippen skriver:

  Stort grattis! Duktig hund och duktig förare!!!

 8. Börje o A-M skriver:

  Vilken härlig morsa Emma,Kola och Vera har!!!!!
  Det förpliktigar! GRATTIS!!!!!!!

  Anne-Marie o Börje

 9. Jenny skriver:

  Grattis!! Lite sent här på bloggen men har ju redan grattat på fejjan :o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *